Covid 19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Heeft u nog vragen?
Kijk dan even of wij ze hieronder reeds beantwoordden

Ons behandelprogramma vertrekt niet van een exact aantal dagen, maar van de individuele behoeften van onze gasten. Omdat wij een gepersonaliseerde aanpak vooropstellen, wordt er tijdens de intakeprocedure samen met de arts niet alleen gekeken naar wat de ideale verblijftijd bedraagt, maar ook naar wat de individuele specifieke situatie, behoeften en wensen zijn van de toekomstige gast. Omdat het onze missie is om in de eerste plaats resultaatgericht te werken, stellen we een verblijf van minstens twee weken voorop.

Omdat onze aanpak gepersonaliseerd is en de behandeling dus voor iedereen anders is. De intakegesprekken, klinische onderzoeken en labo-analyses die wij uitvoeren tijdens de intakeprocedure zullen u een indicatie geven van de behandeltijd die wij voor u voorzien met het oog op blijvend resultaat. Verschillende chronische aandoeningen vragen een verschillende benadering via diverse invalshoeken en hebben vaak zowel lichamelijke, emotionele als psychologische gevolgen. Voor mensen met complexere problemen kan de behandeling langer duren omdat er verschillende factoren moeten worden aangepakt, van fysieke en mentale gezondheidsproblemen tot hervalpreventie, stressbestendigheid, het aanpassen van voedingsgewoonten, het heropstarten van werk enzovoort. Zo vragen bijvoorbeeld (ex-) kankerpatiënten een heel andere benadering dan mensen met burnout.

Onze aanpak is vooreerst multidisciplinair, evidence-based, innovatief en zeer sterk gepersonaliseerd, gebaseerd op het gegeven dat chronische aandoeningen een bijzonder complex gegeven zijn en dat echte genezing slechts mogelijk is door middel van een 100% individuele benadering. Daarnaast berusten al onze herstelprogramma’s op een holistische filosofie, met aandacht voor lichaam, geest en ziel.

Het grote verschil met andere bestaande therapieën zit ook in onze doelstelling om duurzaam resultaat te bereiken. Wij zorgen er niet alleen voor dat uw energieniveau gevoelig verhoogt, maar ook dat uw levenskwaliteit voorgoed beter wordt. De behandeling eindigt niet op het einde van uw verblijf in Marnes. Al onze gasten kunnen genieten van een uitgebreide nazorg.

Zowel het behandelprogramma als het nazorgprogramma is op punt gesteld door het team van dr. Peter Aelbrecht.

Tenslotte heeft Marnes nog een laatste troef: de unieke ligging, die op zich al een therapeutisch effect heeft.

Vooraleer u de behandeling in Marnes start, vindt er een uitgebreide intakeprocedure plaats (anamnese, fysiek onderzoek, uitgebreide labo-analyses) bij één van onze artsen, met als doel op basis hiervan een individueel behandelprogramma op te stellen.

Dit betekent: een behandelplan bestaande uit de combinatie van een individueel aangepast voedingsplan, supplementen, medicatie met zo nodig intraveneuze therapie, individuele coaching, individuele lichaamsgerichte therapie, personal training enzovoort

Vanaf het ogenblik dat zowel u als wij ervan overtuigd zijn dat het Marnes-programma u kan helpen, bepalen wij voor u een opnamedatum. Afhankelijk van de dringendheid van uw situatie, zal u snel tot zeer snel van start kunnen gaan met het programma. Wij begrijpen dat veel mensen met energieproblemen dringend nood hebben aan een snelle oplossing voor hun probleem en wij doen het nodige om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Omdat wij een kleinschalig project zijn en zeer persoonsgericht werken, is het aantal opnames echter beperkt en dient u rekening te houden met een mogelijke wachttijd. Wij houden evenwel ruimte voor enkele ‘spoedopnamen’ om mensen met zeer dringende problemen zeer snel te kunnen helpen.

Vanaf het ogenblik dat de opnamedatum is vastgelegd, kunnen wij voor u vliegtickets reserveren (uiteraard kunt u dat ook zelf doen). Bij uw aankomst in Alicante (dit is de dichtstbijzijnde luchthaven die u na een vluchttijd van nauwelijks 2 uur vanuit Brussel bereikt en na 2u20 vanuit Amsterdam) wachten wij u op aan de luchthaven en brengen wij u ter plaatse. In Marnes stellen wij u voor aan de mensen van ons team, die u tijdens uw verblijf met alle goede zorgen zullen bijstaan.

Zeker. Veel mensen die naar Marnes komen, hebben niet alleen te kampen met vermoeidheid, maar ook met depressie, angststoornissen of het posttraumatische stresssyndroom. Mentale gezondheidsproblemen en chronische vermoeidheid gaan zeer vaak hand in hand. Veel van onze gasten hebben al een lange lijdensweg achter de rug, met verkeerde diagnoses en zinloze of ondoeltreffende behandelingen. Ons team bestaat uit hulpverleners die zijn opgeleid in diverse terreinen van de gezondheidszorg. Zij zijn vertrouwd met deze problematiek.

Marnes biedt ook zeer effectieve herstelbehandelingen en hervalpreventie voor (ex-)kankerpatiënten na chemotherapie. Indien er ruimte voor is, staan wij ook open voor mensen die bij ons willen verblijven in het kader van algemene gezondheidspreventie of duurzame geestelijke gezondheid.

Succesvol herstel en blijvende resultaten vereisen ook van uzelf toewijding en dagelijkse inzet. Vooral in de eerste dagen na uw ontslag zal dit een uitdaging zijn. Omdat wij ons daar heel goed van bewust zijn, zorgen wij voor hulp en ondersteuning, ook na uw verblijf in Marnes. Onze programma’s en dienstverlening zijn erop gericht om de vooruitgang die u boekte tijdens uw verblijf bij ons te bestendigen en om u te helpen de gezonde levensstijl die wij promoten blijvend aan te houden.

Als ons medisch team van oordeel is dat uw herstel wordt bevorderd door de aanwezigheid van uw partner, kan dit zeker in overweging worden genomen. Uit ervaring weten we echter dat het programma beter werkt als u er individueel mee van start gaat. Uiteraard kunnen uw partner en/of andere familieleden u tijdens uw verblijf (eventueel voor meerdere dagen) bezoeken. Indien gewenst kunnen wij voor uw partner een alternatief (toeristisch) programma samenstellen.

Omdat rust en herstel op de eerste plaats komen in Marnes, willen wij het gebruik van smartphones, tablets en laptops tot een minimum beperken. U zult echter niet helemaal van de buitenwereld afgesneden zijn. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u op welbepaalde tijden contact kunt opnemen met uw dierbaren. Er zal wifi zijn, maar die is beperkt in tijd.

Onze meerwaarde en grote kracht zit hem precies in de combinatie van een 100% persoonlijke benadering en evidence based therapieën. Daarom willen wij u en uw problematiek eerst goed leren kennen in een één op één gesprek, om samen met u uit te zoeken of Marnes voor u een oplossing kan zijn en welke therapieën voor u het beste kunnen werken. Vooraleer u toegelaten wordt, doen wij een uitvoerige screening, met een uitgebreide bloedanalyse om op basis daarvan uw persoonlijke programma te kunnen samenstellen.

Marnes draagt discretie zeer hoog in het vaandel en bejegent alle gasten met het grootste respect. Wilt u vanwege gezondheidsredenen of persoonlijke voorkeuren een 100% privé-behandeling in ons centrum, dan kunnen wij u – afhankelijk van de beschikbaarheid – onderbrengen in een afgezonderd deel van ons domein, zodat u kunt genieten van alle behandelingen in de discretie van uw eigen ruimte, waar u indien gewenst ook kunt verblijven met uw partner.

Wij hebben langer dan tien jaar gezocht naar de ideale locatie voor ons residentieel gezondheidscentrum en in Marnes, een piepklein gehucht in Zuid-Spanje, vielen alle puzzelstukken samen. Het heeft een unieke ligging tussen de bergen en de kust. Het geniet van een microklimaat dat het hele jaar door ideaal is. Er is geen elektriciteitsnet en dus geen elektrosmog. In de wijde omgeving is er geen druk verkeer, geen industrie en geen industriële landbouw. De Wereld Gezondheidsorganisatie heeft deze streek uitgeroepen tot de gezondste van heel Europa. Al deze factoren komen uw herstelproces ten goede. Bovendien loopt dwars door de plek waar het resort is gelegen een leylijn. Dit duidt op de aanwezigheid van een krachtige energiebaan, die we bijvoorbeeld ook terugvinden op de plaatsen waar de Egyptische piramiden staan of in Stonehenge, en maakt Marnes tot een helende plek.

Al deze voordelen kunnen we in Marnes ten volle benutten, maar daarnaast willen we ook klimaatneutraal zijn en blijven. We werken 100% op zonne-energie. Tevens zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met de plaatselijke gemeenschap om de lokale cultuur en het sociale leven in de buurt te ondersteunen. We hebben geïnvesteerd in landbouwgrond om ter plaatse een Marnes Foundation op te richten die aan bio-landbouw en permacultuur doet. Alle producten voor de Marnes-keuken zijn plaatselijk en biologisch geteeld.

Heeft u interesse?

Een website kan veel informatie geven die nuttig kan zijn om een oplossing te vinden voor uw medisch probleem of levenskwaliteitsprobleem. Wij hebben de belangrijkste informatiepunten voor u samengevat, maar wij zijn ervan overtuigd dat u enkel de beste beslissing kunt nemen na een persoonlijk gesprek met een van onze experten.

Ik wil graag dat een expert contact met mij opneemt voor een vrijblijvend en vertrouwelijk telefonisch gesprek