Covid 19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Kim vertelt hoe ze 6 jaar ziekte heeft overwonnen dankzij haar verblijf in Marnes.

Na meer dan 6 jaar langdrurig ziek te zijn geweest door de vreselijke gevolgen van het HPV-vaccin ben ik eindelijk hersteld !

Op 14-jarige leeftijd kreeg ik 3x een HPV-vaccin toegediend zogenaamd om me te beschermen tegen baarmoederhalskanker niet wetende dat dit binnen zeer korte tijd bijna m’n leven kostte….

Het heeft jaren geduurd voor ik de mensen die mij omringden en voor me zorgden, wisten wat er met me aan de hand was & iets voor me konden betekenen….

Zo ontmoette ik in februari 2018 Dr. Jo Linmans

Het kan lang gaan duren maar ik laat je niet meer los. Met deze woorden zijn mijn arts en ik er samen voor gegaan.

Deze geweldige man heeft veel voor mij betekend. Hij vermoedde wat er aan de hand was. Hij heeft vanaf de eerste ontmoeting tegen mij gezegd: “Kim, ik kan je niet beloven dat het me lukt maar we gaan er samen voor. Heb geduld.Met de uitslagen van het bloedonderzoek zijn we mijn tekorten beginnen aanvullen met homeopathische natuurlijke middelen en door het inzetten van intraveneuze-therapie hebben we het HPV-vaccin ontstoord en zijn we de strijd aangegaan om de bacterieën van de ziekte van Lyme kapot te maken. 

Aan de hand van de nieuwe uitslagen zagen we dat de tekorten waren aangevuld en bacteriën verdwenen.

Stilletjes ging het beter met me maar helaas, de echte kracht kreeg ik nog niet terug….

In oktober 2019 hoorde ik dat hij in november uitgenodigd was in Marnes het centrum van Dr. Peter Aelbrecht om eens een kijkje te komen nemen wat Marnes te bieden heeft.

Toen hij hier van terug was vertelde hij me hoe hij het had gehad en vroeg me hoe ik erover dacht om daar eens heen te gaan.

Ik hoefde hier niet lang over na te denken na alles wat ik samen met Jo bereikt had, had ik het gevoel dat dit een mooie aanvulling zou kunnen zijn in mijn genezing.

We hebben dezelfde dag nog contact met Peter opgenomen 4 dagen later zat ik al bij hem in België voor een gesprek hij vertelde mij dat ik heel gevoelig ben geweest voor het HPV-vaccin en dat ik in een bepaalde “shocktoestand” terecht was gekomen waar ik niet meer zelf uit zou komen.
Dr Aelbrecht geloofde dat we op 4 weken behandeling in het Marnes centrum echt wel vooruitgang zouden kunnen boeken.

05-01’2020 : een dag om nooit meer te vergeten.

2 weken later, op 05-01’2020 ben ik vertrokken naar Marnes en ben ik gestart aan mijn verblijf van 4 weken : een dag om nooit meer te vergeten.

Ik nam afscheid van mijn ouders & zusje. Vier weken lang zouden we elkaar niet meer zien of spreken.  Een verdrietig moment,  maar het zou het begin kunnen zijn van iets heel moois en dat gaf me kracht.

Toen ik in Marnes aankwam kon ik mijn ogen niet geloven : een rustige en helende plek. 

Zo prachtig gelegen in het midden van de natuur. 

Ik werd met open armen ontvangen door de gastvrouw Caro die me m’n kamer liet zien het torenkamertje met een prachtig uitzicht.

Al gauw kwam Peter langs om te kijken hoe het met me ging, het voelde zo fijn hoe je door al deze mensen van Marnes ontvangen werd dat je je al gauw op je gemak voelde.

Tijdens de lunch ontmoette ik de andere gasten Hier heeft ieder zijn eigen verhaal maar we zaten er om dezelfde reden.

Het was eventjes wennen. Het antitoxisch-eetplan met gerechten zoals vis die ik nooit eerder durfde te eten. Maar… wat heb ik genoten van de gerechten! 

Zondag is een rustdag in Marnes en van maandag t/m zaterdag heb je je eigen schema met sessies van psycho-therapie en intaveneuze-therapie tot bodywork en personal training en samen yoga, relaxaties, wandelingen en samen ontbijten, lunchen & dineren.

Iedere zondag werd er ‘s middags iets creatiefs georganiseerd waar je vrij kon aan deelnemen. Zo heb ik fijn therapeutisch geschilderd met Ann (kunstzinnig therapeute) de vrouw van Peter.

Zaterdagavond was altijd een bijzondere avond. Dan kwam José, een Spaanse muzikant, speciaal voor ons spaanse liedjes zingen met z’n gitaar en kregen we … dessert!

Na enkele dagen voelde ik me al zoveel beter op een rustige & helende plek met zoveel liefdevolle mensen om me heen kon ik genezen

Wanneer je even een momentje voor jezelf had kon je je fijn terugtrekken op je kamer, een plekje buiten aan het zwembad innemen of in de spa genieten van de sauna, jacuzzi en het extra zwembad.

Ik heb fijne gesprekken gehad met Johanna Pien, ben fijn verpleegd door de dames Marthe & Leen, heb veel gehad aan de shiatsu-massage van Damian en de energetische behandelingen van Montse waar ik ook nog gezellig mee heb gedanst, het boksen met Joey, de yoga & relaxaties van de dames Julie de dochter van Peter, en Jutta die me nog heeft behandeld met bio-punctuur op de plek van vaccinatie. Ik heb ook heerlijke herinneringen aan Chrisje, de koks voor de heerlijke gerechten, de dames van de keuken & de poetsdames voor de goede zorgen.
Caro & Marc de gastvrouw & gastheer die er altijd voor je waren en Mo, Diana, Arend, An & Peter niet te vergeten!

Ook Jo, mijn arts, is nog voor een paar daagjes in Marnes geweest om Peter te vervangen heel bijzonder om dit samen met hem mee te hebben mogen maken!

Marnes heeft me zoveel gebracht, na enkele dagen voelde ik me al zoveel beter op een rustige & helende plek met zoveel liefdevolle mensen om me heen kon ik genezen!

Ik heb veel los kunnen laten er is veel uitgekomen dat nog zo diep zat we hebben lief & leed gedeeld en daar ben ik ze zo dankbaar voor!

02-02’2020 was de dag dat mijn verblijf van 4 weken in Marnes eindigde. Ik heb een traantje gelaten na 4 weken sloot ik eindelijk mijn ouders & zusje weer in mijn armen. Het was heel emotioneel voor ze om hun dochter & zus zo terug te zien komen. Om me na 6 jaar weer te zien stralen, dat deed zoveel met ze….

Ik hoef niet meer te overleven maar ik mag weer leven

Eens terug thuis is het even wennen.  Je komt uit zo’n rustige omgeving waarin je van alle kanten steun krijgt en dan komt het moment dat je zelf de kracht moet vinden om verder te gaan met wat je daar mee hebt gekregen. Niet makkelijk, maar ik ben fier op mezelf dat het me gelukt is. 

Ik voelde me een verwelkte bloem maar inmiddels is die bloem opengebloeid tot een prachtige lotusbloem.

Ik hoef niet meer te overleven maar ik mag weer leven.

Sommige littekens uit mijn verleden zullen niet meer helen maar ze zijn gelukkig ver vervaagd.

Uit deze zware tijd haal ik de kracht om verder te gaan en te genieten van mijn toekomst.  Ik ben geïnspireerd door Jutta Borms en ook Chris en Julie om verder te gaan met yoga.  Yoga geeft me elke dag zoveel dat ik uiteindelijk hoop ooit zelf yogalerares te mogen worden!

Graag zou ik alle mensen die naar Marnes gaan, dit ook van harte gunnen.  Ik hoop met mijn verhaal jullie een beetje hoop te hebben kunnen geven en wens jullie heel veel kracht & liefde toe!

Veel liefs
Kim van Kleinebreugel

Geïnspireerd door het lezen van dit artikel?

Share this article