Covid 19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Terug naar uw oorspronkelijke levenskwaliteit

U herstelt van chemotherapie

Bij chemotherapie worden (vaak via infusen) gifstoffen toegediend die de kankercellen efficiënt vernietigen, maar die tegelijkertijd ook ons eigen lichaam vergiftigen en onze eigen lichaamscellen massaal vernietigen. De kanker wordt weliswaar (meestal) overwonnen, maar de gevolgen voor uw lichaam en welzijn zijn bijzonder zwaar.

Terugkrijgen van uw oorspronkelijke levenskwaliteit

Op lange termijn ondervinden de meeste ex-kankerpatiënten na chemotherapie vaak een sterk gedaald energieniveau, verminderde focus, verminderde weerstand tegen ziekte en een versneld verouderingsproces. Bovendien blijkt dat de kans op een latere kankerdiagnose (van dezelfde kanker of een andere kanker) viermaal hoger is bij ex-kankerpatiënten dan bij mensen die nog nooit met kanker zijn gediagnosticeerd. Dit wijst duidelijk op een verminderde efficiëntie van het immuunsysteem.

Het goede nieuws is echter dat deze gevolgen omkeerbaar zijn en dat u uw oorspronkelijke levenskwaliteit kunt terugkrijgen door een juiste behandeling. Dit is wat wij door middel van het Marnes-post-chemotherapie behandelplan kunnen bereiken. Het Marnes behandelplan start met een uitgebreide anamnese en labo-diagnose, die vooraf plaatsvinden.

Het behandelplan voor post-chemotherapie

Medische historiek & labodiagnose

Het behandelplan start tijdens de intakeprocedure (die vooraf in België plaatsvindt) met een uitgebreide anamnese waarbij we zoeken in welke omstandigheden de kanker is kunnen ontstaan en waarom het immuunsysteem heeft gefaald (levenswijze, mentaal evenwicht, genetische belasting…). We brengen eveneens de volledige kankerbehandeling en de gevolgen ervan in kaart.

Tijdens de intakeprocedure wordt eveneens een uitgebreide labo-diagnose uitgevoerd. Deze labo-diagnose kan bestaan uit:

 • een immunoscreen om de toestand van het immuunsysteem in kaart te brengen
 • een oncoscreen om het aantal mutaties in kaart te brengen, wat een idee geeft over hervalrisico
 • het in kaart brengen van de gifstoffen er (nog) aanwezig zijn in uw organisme
 • Het bepalen van alle levels aan vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren (omdat deze vaak zijn gedaald als gevolg van chemotherapie).
 • indien nodig het in kaart brengen van uw volledige genetische code

Na deze intakeprocedure kan het behandelplan in het Marnes-resort van start gaan.

Het Marnes behandelplan voor post-chemotherapie kan bestaan uit:

 • een op maat gemaakt ontgiftingsplan
 • een op maat gemaakt individueel anti-kanker voedingsplan
 • toediening van de juiste voedingssupplementen om het immuunsysteem te versterken en de levenskwaliteit te verbeteren
 • een individueel personal trainingsplan om de conditie te optimaliseren
 • de juiste emotionele ondersteuning met als doel de gevolgen van de emotionele shock die een kankerdiagnose en -behandeling met zich meebrengen aan te pakken.
 • personal coaching met als doel het stimuleren en aanleren van een veranderde levenswijze
 • individuele lichaamsgerichte therapie om terug een positief beeld van en goed contact met het eigen lichaam te bewerkstelligen

De duur van het Marnes post-chemotherapieplan varieert tussen 2 en 6 weken.

Vier jaar geleden kreeg ik de diagnose acute leukemie. Ik onderging zware chemotherapie en werd anderhalf jaar geleden ‘genezen’ verklaard, al voelde ik me nog lang niet de oude. Ik bleef me zwak en moe voelen en had vaak last van verkoudheden. Mijn huisarts sprak me over de post-chemotherapiebehandeling in het centrum van Dr. Aelbrecht en de goede resultaten die ermee werden bereikt. Ik besloot het erop te wagen. Tijdens de drie weken in Marnes werd mijn lichaam volledig ontgift en kreeg ik massa’s extra voedingsstoffen toegediend om mijn hele systeem te versterken. Ik ontmoette er lotgenoten en het was fijn om over onze gemeenschappelijke ervaringen te kunnen praten. We hadden het gevoel dat we niet in een ziekenhuis, maar in een gezellig hotel verbleven waar we omringd werden met de allerbeste zorgen. Ik voel me nu een stuk beter en sterker en kan alles weer aan. Het is ook geweldig om te weten dat mijn kans op herval veel kleiner is geworden.

Myriam P., 36 jaar, gerante in een dameskledingzaak.

Marnes is er voor u

Ik wil graag een gesprek rond het post-chemotherapieplan zijn