Covid 19: De autonome regio Valencia ( waar wij ons bevinden) heeft op dit moment code oranje. Quarantaine bij terugkeer is niet meer verplicht, niet essentiële reizen zijn niet meer verboden. Marnes zelf bevindt zich volledig geïsoleerd en al het personeel woont ter plekke of in de nabije omgeving. We vormen dus onze eigen veilige bubbel.

Tijd voor een leven zonder pijn en moeheid

U hebt last van fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij men pijn heeft aan bindweefsel, spieren en pezen. Daarom wordt deze aandoening ook wel eens ‘weke delen reuma’ genoemd. Patiënten met fibromyalgie kunnen ook te maken krijgen met chronische vermoeidheid, stijfheid, slaapproblemen, concentratiestoornissen, gevoeligheid voor verschil in temperatuur en chronische darmklachten.

Spanning in het lichaam

Het opsporen van de onderliggende oorzaak van fibromyalgie en het daaraan gekoppeld behandelplan vergt een grondige anamnese en specifieke uitgebreide labotesten in de functionele en nutritionele biologie. Fibromyalgie ontstaat immers als gevolg van het tegelijkertijd optreden van vele verschillende kleine onevenwichten in verschillende delen van het metabolisme. Al deze onevenwichten dienen eerst in kaart te worden gebracht, om vervolgens het evenwicht te kunnen herstellen. Tijdens de anamnese wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan de mate van spanning die in het lichaam aanwezig is en waar deze zijn oorsprong vindt (huidige levensomstandigheden, traumatische ervaringen in het verleden…).

Het Marnes behandelplan start met een uitgebreide anamnese en labo-diagnose, die vooraf plaatsvindt.

Het behandelplan voor fibromyalgie

Medische historiek & labodiagnose

Het behandelplan voor fibromyalgie start tijdens de intake procedure (die vooraf in België plaatsvindt) met een uitgebreide anamnese, waarbij ondergezocht wordt in welke omstandigheden de fibromyalgie is kunnen ontstaan en hoe deze aandoening verder is geëvolueerd (zijn de pijnklachten geleidelijk aan ontstaan of ontstonden ze plots na een bepaalde gebeurtenis, emotionele shock of ziekte?). Ook bekijken we uw levenswijze om te zien of hier zo nodig bijgestuurd kan worden (chronische stress, spanningen, eetgewoonten, dag/nachtritme…). Voorts gaan we na of eventuele traumatische ervaringen in het verleden een rol zouden kunnen spelen.

Tijdens de intakeprocedure wordt er een uitgebreide labo-diagnose uitgevoerd. Deze labo-diagnose kan bestaan uit:

 • een doorgedreven analyse van het volledige endocriene systeem
 • het in kaart brengen van alle vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren
 • een brainscreen om de neurotransmitters in kaart te brengen
 • een specifiek endocrien onderzoek naar de balans tussen de pro- en antistresshormonen
 • indien nodig een test naar voedingsallergiëen en -intoleranties
 • indien nodig een functionele microbioomtest om de darmflora volledig in kaart brengen.
 • een immunoscreen om eventuele bestaande immuniteitsstoornissen op te sporen
 • het in kaart brengen van de gifstoffen (zware metalen, dioxines, PCB’s…) die aanwezig zijn in het lichaam
 • indien nodig het in kaart brengen van uw volledige genetische code.

Na deze intakeprocedure kan het behandelplan in het Marnes-resort van start gaan.

Het Marnes behandelplan voor fibromyalgie kan bestaan uit:

 • een op maat gemaakt ontgiftingsplan indien nodig
 • een op maat gemaakt individueel pijnbestrijdend en energieverhogend voedingsplan
 • toediening van de juiste voedingssupplementen
 • een individueel personal trainingsplan (op de juiste manier maar ook niet te intensief bewegen is immers van groot belang bij het bestrijden van fibromyalgie)
 • de juiste emotionele ondersteuning ter bestrijding van eventuele emotionele onevenwichten
 • lichaamsgerichte traumatherapie indien nodig
 • personal coaching met als doel het stimuleren en aanleren van een veranderde voedings- en levenswijze
 • individuele lichaamsgerichte therapie om opnieuw een positief en ontspannen contact met het eigen lichaam te herstellen

De duur van het Marnes behandelplan voor fibromyalgie varieert tussen 2 en 6 weken.

Nadat ik de diagnose fibromyalgie kreeg – ongeveer zes jaar geleden – werd ik ziek van de grote hoeveelheden pijnstillers die ik voorgeschreven kreeg. Ik kon de pijn op de meeste momenten onder controle houden, maar mijn levenskwaliteit daalde jaar na jaar. Tot ik veranderde van huisarts en mijn nieuwe arts me vertelde over de aanpak van Dr. Aelbrecht in zijn residentiëel centrum in Spanje. Marnes was voor mij genezen en genieten. Genezen van jarenlange pijn en vermoeidheid. Genieten van persoonlijke aandacht, prachtige natuur, lekker biologisch eten, inspirerende lezingen, rustige yogalessen, zalig weer, dolce far niente… Niet te geloven dat mijn arts mij naar zo’n plek heeft doorverwezen!

Inge V.D., 59 jaar, huisvrouw.

Marnes is er voor u

Ik wil graag een gesprek rond het behandelprogramma fibromyalgie zijn